Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 166 ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Колеги фенове на дизела, при така направената сметка и ако вашите коли имат среден разход 7/100, то разходите ви за гориво са:

0,1862 лв./km.

Въпрос:

Успявате ли да си подържате моторите със сумата от 121 лв за 10 000 км. ?
    Аз не знам, като правите толкова тънки сметки защо въобще си купувате коли- ходете пеша, безплатно и здравословно.
    Представа си нямам колко ми струва поддръжката на колите и горивото, купувам каквото трябва, наливам гориво до горе и си карам с кеф, без да се затормозявам колко струва
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Аз не знам, като правите толкова тънки сметки защо въобще си купувате коли- ходете пеша, безплатно и здравословно.
      Представа си нямам колко ми струва поддръжката на колите и горивото, купувам каквото трябва, наливам гориво до горе и си карам с кеф, без да се затормозявам колко струва

Дай Боже всекиму!

Иначе се налага да правим тънки сметки, защото спорим.
      А когато има спор, единствено правилното е да се изтъкват и точни аргументи в него.

Разбираш ли?
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:24.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Този разход 7/100 за дизела - много оптимистичен.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
          Този разход 7/100 за дизела - много оптимистичен.
          Ами нека някой с дизелов мотор, в прилив на откровение да направи подобна сметка и тогава да сравняваме.
          Не съм писал нищо за съединител и пистов ремък, но там определено нещата не са в полза на дизела.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

То за целта си има сайтове, дето смятат стойност на км... Може да видите в подписа и за 2-те коли. Като не гарантирам, че съм вписал всички разходи.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Остава и някой с дизел да сподели разходите по двигателя и да се разреши спора.
              Въпроса не е в тънките сметки, а в това, че изтъквате ниският разход на дизеловия двигател, като огромен + заради когото ако си взима човек 166 то тя задължително трябва да е дизел. Всички останали мотори харчат много, скъпи са и т.н. Е да ама не. Далаверата в това да караш дизелова кола която ти харчи 5/100 беше преди 15 години когато нафтата беше 1,15 на колонката и се караха Голф2 и Мерцедес 200Д.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Напоследък карам коли и с двата двигателя, няма кой знае каква разлика във вървене и двата са приятни за каране.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                  Остава и някой с дизел да сподели разходите по двигателя и да се разреши спора.
                  Въпроса не е в тънките сметки, а в това, че изтъквате ниският разход на дизеловия двигател, като огромен + заради когото ако си взима човек 166 то тя задължително трябва да е дизел. Всички останали мотори харчат много, скъпи са и т.н. Е да ама не. Далаверата в това да караш дизелова кола която ти харчи 5/100 беше преди 15 години когато нафтата беше 1,15 на колонката и се караха Голф2 и Мерцедес 200Д.
                  Напълно подкрепям това мнение на адаша,няма как да искате да върви пък и да не гори,нищо не идва даром,такъв филм няма.Ерата на дизелите които харчат 5 на сто беше както казва адаша преди 15 години,само да вметна че новите с техните старт/стоп и т.н сигурно харчат малко,но нашите коли са друга бира.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                    .....Ерата на дизелите които харчат 5 на сто беше както казва адаша преди 15 години,.....
                    Кое,кое че не разбрах?
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Дизелът си е мизерия спрямо бензина, газта е мизерия спрямо дизела! - Някой неразбрал?
                      В конкретния случай да се сравняват разходи за гориво на JTD и TS e смешно, понеже в 166 единствения TS, който се слага е 2,0 - доказан трошляк. TS гори 15 газ + БЕНЗИН, а дизелът гори 8 нафта. Голям келепир ..
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                        Кое,кое че не разбрах?
                        Говорим за 166,ти сподели колко харчи твоята,защото аз на моята такъв разход мога да си мечтая.Пак казвам не говорим за коли 2012-2013г. а за нашите 166-ци.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Дизелът си е мизерия спрямо бензина, газта е мизерия спрямо дизела! - Някой неразбрал?
                          В конкретния случай да се сравняват разходи за гориво на JTD и TS e смешно, понеже в 166 единствения TS, който се слага е 2,0 - доказан трошляк. TS гори 15 газ + БЕНЗИН, а дизелът гори 8 нафта. Голям келепир ..
                          Аз не разбрах.

Защо газта да е мизерия спрямо дизела?
                          Дори не мога да приема, че е мизерия спрямо бензина, тъй като разликата във вървенето е съвсем слабо доловима, за разлика от тази в джоба.

А ти да не би да говориш за метан или нещо газовата ти да не е регулирана?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Това, че газта е мизерия спрямо нафтата е вярно до някъде. Или имаш бойлер в багажника, или на същото място се търкаля резервната гума, а имаш и акумулатор, евентуално чейнджър и навигация. И без това е тесен багажника. Също хиляда грозни чарка допълнитено под капака и ако не уцелиш читава уредба - много проблеми. Мога да изброявам още много недостатъци, но не ме притесняват особено защото винаги мога да мина на бензин и да кажа чао на бързото жетеде. Определено правилната 166 за мен е 3.0 + LPG. Другите са компромис, jtdm не е лоша, но не е бензинова.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Аз не разбрах.

Защо газта да е мизерия спрямо дизела?
                              Дори не мога да приема, че е мизерия спрямо бензина, тъй като разликата във вървенето е съвсем слабо доловима, за разлика от тази в джоба.

А ти да не би да говориш за метан или нещо газовата ти да не е регулирана?
                              Говорех по-комплексно, автомобилът е автомобил в много аспекти. Мога да изпадна в безкрайни подробности, но си умно момче и няма смисъл.
                              Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                              Това, че газта е мизерия спрямо нафтата е вярно до някъде. Или имаш бойлер в багажника, или на същото място се търкаля резервната гума, а имаш и акумулатор, евентуално чейнджър и навигация. И без това е тесен багажника. Също хиляда грозни чарка допълнитено под капака и ако не уцелиш читава уредба - много проблеми. Мога да изброявам още много недостатъци, но не ме притесняват особено защото винаги мога да мина на бензин и да кажа чао на бързото жетеде. Определено правилната 166 за мен е 3.0 + LPG. Другите са компромис, jtdm не е лоша, но не е бензинова.
                              3.0 е изключение от правилото, говорех за близки по мощност автомобили и конкретно за 2.0TS, който с годините е станал клише да не казвам за какво... Ясно е, че ако колата ти е 4,2 може да се прежалиш да я караш на газ и да не си и помисляш за 1,9TDI.
                              Last edited by code; d.m.y г., 20:36.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                                Честно казано - само на бутилката мога да гледам като на някакъв недостатък. 60 л. по-малък обем на багажника - голяма работа.
                                Ако погледнеш двигателния ми отсек доста ще трябва да се загледаш за да разбереш, че колата има газова.

Има колеги от форума, които са карали колата ми и се учудват, като им кажа, че върви на газ.

За повече от 3 години едно винтче не съм пипнал по газовата. И не е да кажеш, че е някаква марка. Най обикновен Фобос за 1000 лв.

Ей затова ми е чудно и странно, когато се използва думата "мизерия".

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X